21. May 2018     
Početna    |   Zastupništva   |    Download    |    Cjenovnik    |     Fiskalizacija u BiH    |    Kontakt
  AB Soft Sarajevo,Knjigovodstveni programi, Knjigovodstvene usluge, Informacioni sistemi, Finansijsko knjigovodstvo, Poslovni softver, Programi free download, ABSOFT Sarajevo, knjigovodstvo, racunovodstvo, Racunovodstveni programi, Banda Ševko, Knjigovodstveni program, program za knjigovodstvo, informacioni sistem, informacioni sistemi, robno poslovanje, knjigovodstvo demo, PDV, informatika, web design , plate, fiskalizacija, fiskalna kasa, Finansije, Financije, Materijalno poslovanje, PC Kasa, Maloprodaja, Veleprodaja, Proizvodnja, osnovna sredstva, virmani, blagajna, projektovanje, programiranje, kif, kuf, softver za knjigovodstvo

Produžen rok za uvođenje fiskalnih sistema u FBiH

fiskalizacija.com
Četvrtak, 28 Listopad 2010

 Komisija za fiskalizaciju u Federaciji Bosne i Hercegovine je produžila rok i utvrdila novu dinamiku uvođenja fiskalnih sistema u Federaciji BiH, potvrdili su u Federalnom ministarstvu finansija.

Novi rokovi za hotele, motele, barove, restorane, kantine, benziske pumpe i apoteke umjesto 31.10. kako je već ranije bilo planirano produžen je do 15. decembra ove godine.

Drugi rok koji se odnosi na uvođenje fiskalnih sistema u trgovine na malo opisanu u Pravilniku o dinamici fiskalizacije, kao i trgovine na veliko, sa 31. januara 2011. produžen je do 15. marta 2011. godine.

Uvođenjem fiskalinih sistema trebala bi se suzbiti siva ekonomija, međutim stručnjaci iz iskustva RS koja fiskalne kase ima već dvije godine kažu, kako je ovo težak i mukotrpan posao.

Miroslav Raguz, direktor kompanije "Fiskus" iz Kiseljaka koja se bavi pružanjem prodaje fiskalnih uređaja, servisiranjem fiskalnih uređaja, prodajom potrošnog materijala kaže kako je produživanje rokova za uvođenje fiskalnih sistema u FBiH dobro za sve sudionike procesa fiskalizacije.

"Najviše bi trebali imati koristi sami porezni obveznici, koji imaju dovoljno vremena da razmotre najbolje ponude, kao i da se na kraju odluče za najbolje rješenje. U suprotnom, bili su u opasnosti da AD HOC riješe ovo pitanje sa najbližim serviserom, samo da bi ispunili svoju zakonsku dužnost", kaže Raguz naglašavajući kako je Fiskus već danas krenuo u potpisivanje ugovora sa svojim klijentima, nakon višemjesečne pripreme i komunikacije sa klijentima.

Podsjećamo, da su prema ovome Pravilniku u FBiH, pravna i fizička lica koja vrše promet roba na malo i veliko ili pružaju usluge obavezna su staviti fiskalne sisteme u funkciju registrovanja prometa u rokovima propisanim Pravilnikom.

Federalno ministartvo finansija do sada je potpisalo ugovore sa dva certificirana dobavljača fiskalnih sistema i to sa firmama "Tring" iz Gračanice i Neosoft Computers iz Mostara.

 

Često postavljena pitanja
Uputstvo ABPLUS
Korisni linkovi
On line podrska
Promjene na programu
Reference
Distributeri
Fiskalni uredjaji
Kursevi knjigovodstva
 
Planirani kursevi knjigovodstva:
- Osnovni: 18.12.2017.godine
- Napredni: 24.01.2018.godine
 
Agencija za nekretnine AB Soft:
-Posredovanje pri kupoprodaji nekretnina
-Posredovanje pri iznajmljivanju / unajmljivanju nekretnina
 
Obavještenje za korisnike fiskalnih kasa - periodični izvjestaj
 
AB SOFT je ovlašteni distributer BitDefendera za BiH

Bitdefender osvojio nagradu "Top Rated of the Year" u usporednom testu antivirusa
 
AB SOFT je ovlašteni distributer McAfee za BiH
 
.KORISTITE LICENCIRANE KOMPJUTERSKE PROGRAME!!!
 

Linkovi

Kontakt

 • AB SOFT d.o.o. Sarajevo
  Radnička 70 C, Grbavica
  71000, Sarajevo
  Bosna i Hercegovina

  + 387 33 810 970
  + 387 61 245 473

  absoft@absoft.ba

 • RADNO VRIJEME:

  Pon-Pet  09:00-17:00 h
  Subota  09:00-14:00 h

  PDV: 201494260000

  Transakcijski račun 1:
  1020440000047143
  Union Banka DD Sarajevo
  Transakcijski račun 2:
  3386902239390518
  UniCredit Banka DD

 • Transakcijski račun 3:
  1941019539800134
  ProCreditBank

ABSoft Sarajevo - Sva prava zadržana © 2010
PHP Warning: Unknown(): Unable to load dynamic library 'C:\Program Files\HSphere\3rdparty\PHP\PHP4\extensions\php_pgsql.dll' - The specified module could not be found. in Unknown on line 0